10-op-10-klassen vallen in de prijzen

In Vorselaar behaalden 2 scholen het verkeersveilig 10-op-10-label, namelijk Duizendpoot en Wervetuin. Met de steun van de provincie Antwerpen (i.k.v. verkeersveiligheid en mobiliteit) kocht het gemeentebestuur een aantal duurzame producten voor verkeersveiligheid aan zoals leuke loopfietsjes voor de kleuters en materialen om een verkeersparcours op te stellen (pijlborden met steunpalen, initiatietouwen, kegeltjes, …).

Vanmorgen werden deze nieuwe ‘verkeersveilige’ materialen samen met het bestaande materiaal enthousiast in gebruik genomen door de kleutertjes in een fiets- en wandelparcours. 

> Info: mobiliteit@vorselaar.be, 014 50 71 03

 

Wordt Vorselaarse Monumentenwandeling ‘Wandeling van het jaar’?

Elk jaar bekroont TPA (Toerisme Provincie Antwerpen) de knapste wandelinitiatieven. De wandelaars kunnen 5 wandeltrajecten uit de provincie downloaden, uitproberen, vergelijken en vervolgens stemmen voor hun favoriete wandeling.

Ook onze Monumentenwandeling uit Vorselaar dingt mee naar de hoofdprijs. U brengt toch ook uw stem uit voor 15 augustus?

> Info: www.wandelingvanhetjaar.be

 

Erfgoeddag: Tijd vliegt

‘Tijd vliegt’ is een tentoonstelling over de duivensport in de Kempen die tot stand kwam door de samenwerking van de gemeenten en heemkringen van Berlaar, Grobbendonk, Herentals, Herenthout, Lier, Lille, Nijlen, Olen en Vorselaar, plaatselijke duivenbonden, Kweekstation Natural, KBDB en privéverzamelaars.

In de regio was de volkse sport jarenlang een van de meest populaire. De erfgoedcel Kempens Karakter zocht unieke getuigen, prachtige objecten, sprekende foto’s en boeiende verhalen. Zo komt de geschiedenis terug tot leven. De talrijke duivenwedstrijden, korven, constateurs, diploma’s en foto’s en veel meer krijgen allemaal hun plaats in de tentoonstelling. U kan de tentoonstelling dit weekend bezoeken te Berlaar.

Met speelse zoektocht voor kinderen doorheen de tentoonstelling.

> Erfgoeddag 2013

Zaterdag 20 april, 13u-18u, zondag 21 april, 10u-18u
Gemeentelijke Basisschool Aarschotsebaan 60 2590 Berlaar-Heikant
Gratis inkom

www.kempenskarakter.be

 

Infoavond ‘Veilig Online’

Op 23 april kan u in Vorselaar een infoavond rond ‘Veilig online’ volgen. Het oudercomité van Windekind-Wervetuin-Duizendpoot werkt hiervoor samen met Child Focus en De Gezinsbond. Locatie: Windekind, 20u, gratis, inschrijven via oudercomité@hotmail.com.

Gedurende de Digitale Week van 22 tot 25 april organiseert Digidak elke dag 1 of meerdere interessante workshops. Meer info vindt u in de bib.